Organisatie en bestuur

De doelstelling van Stichting Kans op Toekomst is het verlenen van hulp aan kansarme kinderen - in het bijzonder door scholing en beroepsopleiding - alsook het in dit kader behartigen van de belangen van diegenen die metterdaad aan deze hulp bijdragen.

Stichting Kans op Toekomst is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Onderaan de website treft u het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer aan (RSIN).

De vrijwilligers van Stichting Kans op Toekomst zijn enthousiast en hebben allemaal hun persoonlijke reden om zich, via informatie verstrekking en fondsenwerving, in te zetten voor de kinderen van Ethiopië. Ze onderhouden direct contact met de NGO in Ethiopië. De NGO beschikt over lokale mensen in Ethiopië die de kinderen begeleiden.

De bestuursleden hebben zitting voor een periode van 3 jaren. Zij zijn steeds herbenoembaar. De bestuursleden genieten voor hun bestuurswerkzaamheden geen beloning. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen samen het dagelijkse bestuur. Het dagelijkse bestuur heeft de zorg voor de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot het functioneren van de stichting en zorgt voor de uitvoering van de bestuursbesluiten. De stichting wordt bestuurd door het bestuur, dat wordt gevormd door de bestuursleden. Het aantal bestuursleden bedraagt momenteel 5.

Het meerjarenbeleidsplan en actuele verslaglegging van de uitgeoefende activiteiten en financiële verantwoording vindt u hier.

 

Het bestuur

Domien Claessens

Voorzitter

Mijn naam is Domien Claessens. Bij de adoptie van onze zoon uit Ethiopië hebben we ook projecten bezocht. Daar heb ik gezien hoe straat- en weeskinderen door opvang en scholing een kans wordt geboden op iets anders dan alleen leven op straat. De mensen die deze projecten organiseren geven met beperkte middelen de kinderen een toekomst. Ik heb gezien dat alle steun vanuit Nederland maximaal wordt ingezet.

Sinds 2003 ondersteun ik kinderen in diverse projecten in Ethiopië en bij projectbezoek realiseer ik me dat deze projecten voor hen het verschil maken. Het is prachtig om te zien dat kinderen school afmaken, werk vinden en zelfs enkele een hogeschool of universiteit afronden. Door de inzet te verbreden naar de familie van de kinderen krijgt onze steun een nog groter effect.

Ik woon in Weert met Herma en drie kinderen en werk als inspecteur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport om zorg te dragen voor een veilige en gezonde leefomgeving.

Tien Schellekens

Secretaris

Mijn naam is Tien Schellekens. Ik woon in Breda, samen met mijn man en dochtertje. We hebben haar in 2010 geadopteerd, zij komt uit Ethiopië. Mijn man en ik hebben in 2008 een rondreis gemaakt door haar land. Een reis waarin voor mij werd bevestigd hoe hard onze hulp aldaar nodig is. Sinds die tijd ondersteun ik op verschillende manieren, diverse hulpprojecten in Ethiopië. Sinds het begin van 2016 ben ik bestuurslid van Stichting Kans op Toekomst. Ik wil deze stichting gaan helpen met het realiseren van de projecthulp die zij bieden in Ethiopië. De projecten spreken mij enorm aan omdat ze kleinschalig zijn, direct en transparant. Ik hoop dat ik nog veel voor de stichting en dus voor deze kansarme kinderen in Ethiopië kan gaan betekenen.

Marjon Korenhof

Communicatie en PR

Mijn naam is Marjon Korenhof - van der Zwaan. Ik woon in Leiderdorp, samen met mijn man en zoon. Mijn zoon is 2010 geboren in Debre Berhan in Ethiopië. We hebben hem in 2011 geadopteerd. De afgelopen jaren sponsorde ik diverse hulpprojecten van Stichting Afrika in Ethiopië. Helaas stopte zij met hun werkzaamheden, en ben ik rond gaan kijken hoe ik toch mensen in Ethiopië kan helpen. Om toch een band met Ethiopië te houden. Sinds het begin van 2016 ben ik bestuurslid van Stichting Kans op Toekomst. Ik wil me met allerlei hand en spandiensten gaan inzetten voor de stichting.

Jeroen Mulder

Penningmeester en Website

Ik ben Jeroen Mulder, woonachtig in Veenendaal met mijn vrouw en twee zonen, een tweeling. Zij zijn geboren in Ethiopië en in 2010 bij ons gekomen. We hebben toen diverse projecten bezocht en gezien hoe belangrijk het is om kansarme kinderen op te vangen en scholing te bieden. In het dagelijks leven ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam op het grensvlak van (beroeps)onderwijs en bedrijfsleven. Een goede opleiding biedt jongeren de kans om een eigen toekomst op te bouwen. In 2016 ben ik lid geworden van het bestuur van Stichting Kans op Toekomst omdat ik ook in Ethiopië mijn steentje wil bijdragen om kinderen en jongeren daar ook de mogelijkheid te bieden naar school te gaan. Naast onderwijs biedt scholing structuur in het leven, begrijp je meer van de wereld en ben je in staat je toekomst richting te geven. De projecten van Stichting Kans op Toekomst dragen hieraan bij en ik hoop mij daar met plezier voor in te kunnen zetten.

Karin van Vilsteren

Lid

Mijn naam is Karin van Vilsteren -  van Voorst. Ik woon met mijn man en kinderen Roos en Duuk in Zwolle. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Voordat onze kinderen geboren zijn, hebben Harry en ik veel gereisd. Nu met de kinderen zijn we dankbaar dat wij ze in alle luxe kunnen laten opgroeien. Hierbij hoort ook dat we ze mee willen geven dat er mensen in landen geboren worden die niet alles hebben, maar die we wel kansen kunnen geven zodat zij kunnen werken aan een betere toekomst. Ik het belangrijk dat je gezamenlijk een samenleving vormt waar mensen kansen moeten krijgen om zich te ontwikkelen. Kansen gekoppeld aan verantwoordelijkheden. Ik volgde de inzet en ontwikkelingen van de stichting al jaren en zie dat ze het geld goed besteden. Om deze reden wil ik me graag wil inzetten voor Stichting Kans op toekomst.


Neem contact met ons op

  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • E-mail

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.