• Start
  • Nieuws
  • Hoe gaat het met de kinderen in Hawassa?

Hoe gaat het met de kinderen in Hawassa?

Begin van het schooljaar zijn we gestart met de ondersteuning van 5 kinderen in Hawassa. Ons nieuwe scholingsproject 'Selat Inat'.

We ondersteunen 3 jongens en 2 meisjes, hun leeftijd varieert van 3 tot 7 jaar. De kinderen zijn met hun verzorgers naar het kantoor gekomen van de Tilahunen Charity Association en zijn daar geïnterviewd. We hebben toen foto’s en informatie gekregen over hun leefsituatie, wat ze nodig hebben en zelfs hun schoenmaat!

In december ontvingen we opnieuw foto’s. Inmiddels zitten we aan het eind van het schooljaar. Ook afgelopen week kwamen er weer foto’s van de kinderen; wat zijn ze hard gegroeid! Over een maandje sluiten ze dit schooljaar af en ontvangen we voor het eerst een rapportage. We zijn erg benieuwd!

Wanneer u een van deze kinderen persoonlijk wil sponsoren dan kan dit. Voor 1 meisje hebben we inmiddels een vaste sponsor kunnen regelen. U ontvangt dan alle informatie over het desbetreffende kindje en we houden u dan persoonlijk op de hoogte. We ontvangen hierover zeer positieve reacties.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Hoe gaat het met de kinderen in Hawassa?

Begin van het schooljaar zijn we gestart met de ondersteuning van 5 kinderen in Hawassa. Ons nieuwe scholingsproject 'Selat Inat'.

Lees meer

Nieuw scholingsproject!

Na 2 jaar oriënteren, hebben we een besloten om een school in Hawassa, een grote, groeiende stad, in het noorden van Ethiopië, te gaan ondersteunen. Deze ondersteuning loopt via de Tilahunen Charity Association. Het gaat om een particuliere wijkschool, genaamd Sela Inat. Het gaat hierbij om de betaling van de schoolkosten, lunch en begeleiding. Dit is een pilot; dit schooljaar ondersteunen we 5 kinderen.

Lees meer

Spontane inzamelactie

Via Facebook werden ons gebruikte sportkleding en schoenen aangeboden voor Ethiopië.

Lees meer

School voor school actie

Afgelopen zomer nam Simone Beerthuis-Grolleman contact met ons op. Ze vertelde over hun plan om kinderen in Ethiopië te helpen en dit te doen door het ondersteunen van ons schoolproject. Afgelopen december was het zover!

Lees meer

Charity Battle 2018 weer een succes!

De Fresh Charity Battle 2018 die plaatsvond op 27 mei bij Dansschool Fresh was weer een succes. Er is ruim € 1050,- ingezameld. Met dit bedrag kunnen 40 kinderen in Bahir Dhar weer een hele tijd getraind worden.

Lees meer

Receptenboek 10 jarig jubileum

Dankzij onze donateurs, sponsoren en andere betrokkenen vieren we dit jaar ons 10-jarig jubileum en dus is het tijd om iets speciaals te doen. Afgelopen zomer hebben we tijdens het WK adoptiekids in ons informatiekraampje, Ethiopische kruiden en specerijen verkocht, dit was een groot succes. Dit bracht ons op het idee om een Ethiopisch kookboekje te gaan verkopen. Inmiddels ligt het kookboekje voor u gereed; een verzameling van maar liefst 20 traditionele Ethiopische recepten, compleet met foto’s.

Lees meer