School voor school actie

Afgelopen zomer nam Simone Beerthuis-Grolleman contact met ons op. Ze vertelde over hun plan om kinderen in Ethiopië te helpen en dit te doen door het ondersteunen van ons schoolproject. Afgelopen december was het zover!

De goede doelen actie van groep 6A van de Vullerschool in Gorssel

De klas van Eva heeft gezamenlijk een actie bedacht. Eerst heb ik samen met Eva een presentatie gegeven over Ethiopië en Stichting Kans op Toekomst. Alle kinderen wilden mee helpen en hebben ideeën bedacht om geld in te zamelen. Dit hebben ze gedaan door ‘heitje voor een karweitje’, dingen bakken en verkopen, lege statiegeldflessen verzamelen. In totaal leverde dit een bedrag van € 100,- op. Daarnaast hebben alle kinderen spullen
ingezameld om te kunnen geven aan de kinderen van deze school. Deze spullen
bestonden uit zeep, tandenborstels, tandpasta, speelgoed, kleding, pennen, potloden, schriften, etc.

Op maandagochtend 23 december hadden we een afspraak met de school gemaakt.
Eerst de bus vol geladen met alle 30 tasjes. Voor onze bagage was geen plek meer, die
moest op het dak.

We kwamen aan bij het kantoor en werden opgewacht door Yemane, de projectcoördinator van ACSO in Bahir Dar. Hij heeft ons veel verteld over de school en hun werkzaamheden. Vervolgens zijn we naar het schoolgebouw doorgereden. Daar troffen we de kinderen spelend aan in de ‘rustruimte’ omdat ze pauze hadden. We hebben daar samen met de kinderen liedjes gezongen en dansjes gedaan. Zij hebben ons de Ethiopische versie geleerd en wij gingen wat Nederlandse liedjes en dansjes voordoen en leren. Dit was erg leuk.

Vervolgens gingen de kinderen naar hun klaslokaal en daar heeft Eva alle tasjes uitgedeeld. De kinderen kwamen een voor een naar voren, gaven Eva een hand en kregen een tasje. Toen dit klaar was hebben de kinderen nog een ‘danklied’ voor ons gezongen.

Wij gingen weer terug naar het kantoor waar een mooie en gastvrije koffieceremonie voor ons werd verzorgd. Hier heeft Eva de envelop met geld overhandigd aan Yemane en vervolgens hebben we onze reis weer voortgezet en gingen we naar Gondar toe. Het was een fantastische ochtend. Er wordt goed en mooi werk verricht op deze school waar we allemaal blije kinderen zagen.

Heel fijn dat we de gelegenheid kregen om de school te bezoeken.

We zijn enorm blij met dit initiatief en hopen dat zij inspiratie zijn voor anderen… Dank je wel, namens het bestuur!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en binnen

Hoe gaat het met de kinderen in Hawassa?

Begin van het schooljaar zijn we gestart met de ondersteuning van 5 kinderen in Hawassa. Ons nieuwe scholingsproject 'Selat Inat'.

Lees meer

Nieuw scholingsproject!

Na 2 jaar oriënteren, hebben we een besloten om een school in Hawassa, een grote, groeiende stad, in het noorden van Ethiopië, te gaan ondersteunen. Deze ondersteuning loopt via de Tilahunen Charity Association. Het gaat om een particuliere wijkschool, genaamd Sela Inat. Het gaat hierbij om de betaling van de schoolkosten, lunch en begeleiding. Dit is een pilot; dit schooljaar ondersteunen we 5 kinderen.

Lees meer

Spontane inzamelactie

Via Facebook werden ons gebruikte sportkleding en schoenen aangeboden voor Ethiopië.

Lees meer

School voor school actie

Afgelopen zomer nam Simone Beerthuis-Grolleman contact met ons op. Ze vertelde over hun plan om kinderen in Ethiopië te helpen en dit te doen door het ondersteunen van ons schoolproject. Afgelopen december was het zover!

Lees meer

Charity Battle 2018 weer een succes!

De Fresh Charity Battle 2018 die plaatsvond op 27 mei bij Dansschool Fresh was weer een succes. Er is ruim € 1050,- ingezameld. Met dit bedrag kunnen 40 kinderen in Bahir Dhar weer een hele tijd getraind worden.

Lees meer

Receptenboek 10 jarig jubileum

Dankzij onze donateurs, sponsoren en andere betrokkenen vieren we dit jaar ons 10-jarig jubileum en dus is het tijd om iets speciaals te doen. Afgelopen zomer hebben we tijdens het WK adoptiekids in ons informatiekraampje, Ethiopische kruiden en specerijen verkocht, dit was een groot succes. Dit bracht ons op het idee om een Ethiopisch kookboekje te gaan verkopen. Inmiddels ligt het kookboekje voor u gereed; een verzameling van maar liefst 20 traditionele Ethiopische recepten, compleet met foto’s.

Lees meer